Libra Books & Art

Privacy Statement

25 mei, 2018

Wanneer u een boek bestelt of een vraag heeft over een bepaald schilderij of boek, krijgt u het verzoek uw adresgegevens, telefoonnummer en uw emailadres in te vullen. Die gegevens gebruiken wij voor de afhandeling van uw bestelling. Wij geven deze gegevens niet door aan anderen en sturen u, behalve de orderbevestiging, ook geen ongevraagde […]

Meer lezen
Place des Vosges Paris voorjaar

Foppen bij Waanders in de Broeren Zwolle

6 april, 2015

Tot 1 juni 2015 exposeert Jan Pieter Foppen in Zwolle. In deze prachtig gerenoveerde kerk is veel te beleven. Boeken, brasserie, wijn, muziek, tentoonstellingen. Zwolle heeft veel te bieden en een bezoek aan Waanders is een regelrechte aanrader. In de Kloostergang (ingang halverwege de brasserie) kunt in de stilte een gevarieerde selectie van het werk […]

Meer lezen


Koningsportret

25 januari, 2014

Dit is het dan. Het koningsportret van Jan Pieter Foppen. Gisteravond hebben de zeven genomineerde kunstenaars  hun werken gepresenteerd. In maart valt de beslissing welk portret in de Raadszaal van de Gemeente Zeist komt te hangen. Heel spannend!  

Meer lezen

Detail Willem Alexander 2

Koningsportret

4 januari, 2014

Jan pieter Foppen werkt hard aan een portret van onze Koning voor de nieuwe raadszaal in Zeist. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op! 17 januari moet het klaar zijn en daarna vindt de selectie plaats. Spannend!

Meer lezen

Nieuwsbrief Jan Pieter Foppen

16 november, 2013

Zie de laatste nieuwsbrief van Jan Pieter Foppen op http://www.janpieterfoppen.nl/nieuwsbrieven/nieuwsbrieven.html   Ook leuk stukje over Wijk bij Duurstede.  

Meer lezen

Francofiel?

15 november, 2013

Wie wel eens in Frankrijk is geweest herkent dit beeld direct. Een wandelaar in herfstig strijklicht in een klein plaatsje. Prachtig voorbeeld van het werk van Jan Pieter Foppen die zijn inspiratie deels in dat prachtige land vindt.

Meer lezen

Geluid van een draaiorgel

28 september, 2013

De unieke sfeer van een Amsterdamse winkelstraat met, natuurlijk, een draaiorgel. Als je langer kijkt naar dit schilderij van Jan Pieter Foppen dan hoor je ook het geluid!

Meer lezen

Opening expositie

7 september, 2013

Wij nodigen u uit voor de openingsexpositie van schilderijen van Jan Pieter Foppen in onze galerie op 14 en 15 september van 12:00 tot 17:00 uur. Allen welkom!

Meer lezen

Rijksmuseumblauw?

2 september, 2013

Wij hebben één van onze expositiewanden van een nieuwe kleur voorzien. Met de blauwe achtergrond  komen bepaalde schilderijen veel beter uit. Misschien nog een paar panelen in die kleur? Het Rijksmuseum heeft een speciale kleur blauw laten ontwikkelen in diverse gradaties. Prachtig om te (gaan) zien.

Meer lezen

Website vernieuwd!

19 augustus, 2013

Vandaag is deze website volledig vernieuwd en staat vrijwel volledig in het teken van het werk van Jan Pieter Foppen, schilder van licht en leven. Natuurlijk kunt u bij ons ook nog steeds exclusieve kunstboeken kopen of online bestellen.

Meer lezen

Kijk nou!

3 augustus, 2013

Hallo! U loopt in een schilderij. Ziet u dat niet? Dit boek met een overzicht van het werk van Jan Pieter Foppen is te koop voor Euro 29,95. Wij rekenen geen verzendkosten. Bestel het via contact of ga naar onze online bookstore  

Meer lezen

De Bourgondiër 18 x 25

Bourgondiër

3 augustus, 2013

Jan Pieter Foppen. Olieverf. Afmeting 18 x 25 cm. Even verdiend rusten en genieten. Straks weer verder op Brocante.

Meer lezen

Le Midi Corbigny (2) 55 x 80

Le Midi

3 augustus, 2013

Jan Pieter Foppen Olieverf. Afmeting 55 x 80 cm Warm. Midden op de dag. Tijd voor franse lunch. Straks weer snuffelen op Brocante…..

Meer lezen

Zomermiddag Leidsestraat Amsterdam 40 x 30

Amsterdam Leidsestraat

3 augustus, 2013

Jan Pieter Foppen Olieverf. Afmeting 40 x 30 cm Zomer. Warm. Stille straat. Even afstappen. Dit is een mooi voorbeeld van de atmosfeer die Jan Pieter Foppen zo goed kan weergeven.

Meer lezen

schilderij-utrecht-2

Utrecht

22 juli, 2013

Je voelt de koude. Snel naar huis. Glibberig. Toch voelt sneeuw ook warm. Wat zijn we zonder zon?

Meer lezen

Stadsbeelden

22 juli, 2013

“Het gebeurt regelmatig dat, wanneer ik door de stad loop, mijn adem stokt. Bewegende mensen, het licht, de sfeer. Ik doe niets anders dan de werkelijkheid op een erepodiom zetten” Een van de grote voorbeelden van Jan Pieter Foppen is George Hendrik Breitner (1857-1923) die de kern vormde van een groep schilders die later de […]

Meer lezen